Temel İlkelerimiz

İNSANLIK
Derneğimizce yürütülen her türlü insani yardımın amacı, yaşamı ve esenliği korumak, insanın mağduriyetini gidererek herkesin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamasını sağlamaktır.
AYRIM GÖZETMEMEK
Dernek çalışmalarımızı, en acil durumlara öncelik vererek, milliyet, ırk, cinsiyet, dinî inanç, sınıf veya politik görüş anlamında hiçbir ayrım gözetmeksizin, sadece ihtiyaç temelli olarak gerçekleştiririz.
TARAFSIZLIK
Dernek olarak, hiçbir çatışma gerilimi bulunduran meselede taraf tutmayız; insanî yardım çalışmalarımızı politik, ırksal, dinî ve ideolojik bütün tartışmaların haricinde ve üzerinde tutarız.
BAĞIMSIZLIK
İnsanî yardım çalışmalarımızı, politik, ekonomik ve diğer güç odaklarından bağımsız bir şekilde yürütmeye önem atfederiz. Hiçbir taraf ile bağımlılık yaratacak türden bir ilişkilenme içerisine girmeyiz. Tüm faaliyetlerimizi, hazırladığımız ihtiyaç analiz raporları uyarınca optimize ederiz.
HESAP VEREBİLİRLİK
Derneğimiz, yürüttüğü tüm çalışmalarda birey, topluluk, paydaş, bağışçı ve tüm devletler nezdinde en yüksek düzeyde hesap verilebilirliği kurucu bir ilke olarak benimser.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ
Derneğimiz, yürütmüş olduğu tüm faaliyetlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğini yol gösterici bir ilke olarak benimser. Kadınların ve kız çocuklarının toplumsal yaşama dahiliyeti konusunda görünen engelleri ve camdan tavanları aşmaya odaklanır.
Previous slide
Next slide