Süt ve Besi Hayvancılığı Tedarik Zincirinin Kapsayıcı Restorasyonu ve Yeniden Canlandırılması Projesi Lansman Toplantısı Düzenlendi.

Türkiye’nin Kahramanmaraş İlinde Süt ve Besi Hayvancılığı Tedarik Zincirinin Kapsayıcı Restorasyonu ve Yeniden Canlandırılması Projesi Lansman Toplantısı Düzenlendi.

Yerel ve Sığınmacılarla Yardımlaşma Derneği (YSYD) olarak, Dünya Gıda Programı desteği ile “Türkiye’nin Kahramanmaraş İlinde Süt ve Besi Hayvancılığı Tedarik Zincirinin Kapsayıcı Restorasyonu ve Yeniden Canlandırılması” projesi kapsamında 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminden etkilenen 84 küçük ölçekli üreticinin acil ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik iş geliştirme hibe paketleri sunmaya başlamış bulunmaktayız.

Lansman toplantısınad konuşma yapan Proje Müdürü Berna Yüksek Şerbetçi, projenin 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş depremlerinden doğrudan etkilenen küçük hayvancılık ve süt çiftçilerini hedeflediğini belirtmiştir. “

Sayın Yüksek Şerbetçi, “Projemiz hedef grubunu belirlerken, sınırlı gelire sahip, bakmakla yükümlü olunan kişi sayısının fazla olan, engelli bireylerin bulunduğu, tek kadın hane reisinin bulunduğu , başka kaynaklardan destek alamayan haneleri önceliklendirmekteyiz. Nitekim sunulacak destek paketleri, bir yandan sosyo-ekonomik açıdan kırılgan durumda bulunan hanelerin acil ve öncelikli ihtiyaçlarını gidermeye yönelik iken, bir kısmı da orta ve uzun vadeli yeniden canlandırma ve restorasyonu hedeflemektedir” ifadelerinde bulundu.