Koruma Himaye

Hizmetlerimizin Ağırlık Merkezi Olarak Koruma-Himaye

Yerel ve Sığınmacılarla Yardımlaşma Derneği olarak, sosyo-ekonomik açıdan hassas durumdaki kişilerin ihtiyaçlarını objektif bir şekilde anlayıp zamanında karşılamayı, krizlerden etkilenen kişilerin iyileşmesine yardımcı olmaya özen önem atfetmekteyiz. Bu çerçevede sahip oldukları haklara ve hizmetlere erişim konusunda güçlük çeken kişi ve hanelere altı-aşamalı vaka yönetimi hizmeti sunmaktayız.

Koruma/Himaye çalışmalarımızı, her bir vakanın şahsına münhasır öz yaşam öyküsünün ayırdında olarak kurguluyoruz. Her vakaya özgü ihtiyaç analizi değerlendirme çalışmaları yürütüyor, her vakayı kendi hassasiyet düzeyi ve yapıp-edebilecekleri üzerinden detaylı incelemeye tabi tutuyoruz. İlk olarak, vakalarımızın acil ve öncelikli ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanıyor, akabinde kendine yeterlilik düzeylerini sağlayacak güçlendirme çalışmaları yürütüyoruz. Üstelik tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken, aynı ve farklı alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile koordinasyon içerisine giriyoruz.

Bütünsel Çözümün Sacayakları

Vaka yönetiminin tüm aşamalarında vaka memnuniyetini esas alıyoruz; etik değerlere bağlı olarak sahada etkin çalışan kadromuzla ihtiyaçların karşılanmasına odaklanıyoruz. Koruma/Himaye eksenli çalışmaların birincil amacının, faaliyetlerimiz sonrasında vakalarımızın daha fazla zarar görmesinden kaçınmak olduğunu biliyor, buna göre hareket ediyoruz. Kaynakların mobilizasyonunda tarafsızlığı bir ilke olarak benimsiyor; en fazla ihtiyaca sahip olan kişi ve kesimleri önceliklendiriyoruz. Tüm faaliyetlerimizi bütünüyle insanî ilkeler ve taahhütler alanında düzenliyoruz. Bize ulaşan vakalarımızın ihtiyaçlarını farklı başlıkların bir toplamı olarak değil, bir süreç olarak değerlendiriyor, bu sayede bütünsel bir çözüm üretmeye çalışıyoruz.