Gıda Güvenliği

Gıdaya Erişim

Yerel ve Sığınmacılarla Yardımlaşma Derneği, yetersiz beslenmeyi önlemek amacıyla ihtiyacı olanlara gıda temin etmeyi görev edinir. Bu çerçevede Derneğimiz, gıda tedarik zincirinin rehabilite edilmesinden uygun miktar ve kalitede su besleyici yiyeceklerin hazırlanıp dağıtılmasına kadar kapsamlı bir faaliyet alanında hizmetlerini sürdürmektedir. Derneğimiz, yetersiz beslenmeyi ve bundan kaynaklı hastalıkları önlemek amacıyla ihtiyaç sahiplerinin yeterli kalite ve miktarda gıdaya güvenli erişimini sağlar ve bunları güvenli şekilde hazırlamaları ve tüketmeleri için araçlar sunar. Gıdaya erişim bahsinde dağıtımı yapılacak olan yiyecek ürünleri, toplumun ihtiyaç duyduğu ve beslenme alışkanlıklarına uygun ürünler olacak şekilde belirlenmektedir. Bu çerçevede gıda kolilerimiz sadece toplumun geneli dikkate alınarak değil, 0 ila 5 yaş arası çocuklar, hamile-emzikli kadınlar, kronik hastalığı olan yaşlılar, çölyak hastaları türünden hassasiyet düzeyi yüksek kişileri göz önünde bulundurarak hazırlanmaktadır.  

Gıda Hijyeni ve Beslenme

Derneğimiz, gıdaya erişimi hedefleyen tüm çalışmalarını, sosyo-ekonomik açıdan hassasiyet düzeyi yüksek kişi ve kesimlerin güvenliğine, onuruna ve bütünlüğüne katkı yapacak şekilde planlamaktadır.

Derneğimiz, başta süt ve besi hayvancılığı alanında olmak üzere, tedarik zincirindeki üretici aktörlerinin üretim kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalar yürütmektedir. Bu çerçevede ilk olarak küçük boy üretici işletmelerin üretim kapasitelerinin artırılmasına, sektörün diğer aktörleri ile etkin irtibatlarının sağlanması hedeflenmektedir.